Jääprinsessa

VH-19-000-0000
© Vapaasti by AK


Perustiedot: 
Jääprinsessa "Nessi" - 18.9.2013 - 7-vuotias - tamma - suomenhevonen - 154cm - punarautias - valjakkoajo, työhevosajo - Vaativa - Om. Aava VRL-14824 - Kasv. evm


Meriitit: 
Meriitit tähän 


Luonne:
Nessi, meidän pieni prinsessa. Työhevosprinsessa. Nessi on turvallinen ja sisukas. Peloton. Nessiin voi luottaa kuin muuriin. 


Sukutaulu:
iii. Kuningas
ii. Lohikäärme
iie. Tulilintu
i. Linnanprinssi
iei. Pataässä
ie. Herttakuningatar
iee. Kruunun Timantti


eii. Pakkasukko
ei. Kuuraparta
eie. Kuura
e. Jääruusu
eei. Jääpuikko
ee. Huurreruusu
eee. Ruusukimppu


Sukuselvitys:
Tulossa


Jälkeläiset:
Jalostuskäytössä myöhemmin. 


Kilpailukalenteri:
Valjakkoajo
00.00.0000, paikka, luokka, sijoitus

Työajo
00.00.0000, paikka, luokka, sijoitus


Päiväkirja:

HEINÄNNIITTOA NÅRRGARDISSA

Kirjoittanut: omistaja VRL-14824

Olin ilmoittautunut uuden hevoseni, Nessin, Nårrgardin työhevoskurssille. Luvassa oli ensin vetoa ja seuraavana päivänä niittoa. Olen ummikko lajissa ja hevonen on uunituore. Tilatkin ovat tuikituntemattomat molemmille. Tietysti minua jännitti. Mutta en olisi osallistunut tähän hommaan, jos olisin tiennyt, etten pärjää. Nessi on kiltti tyttö. Kyllä me osataan.Tässä työhevoskurssissa on kaksi osuutta, veto ja niitto. Meillä on nyt ensin lauantaina veto ja sunnuntaina niitto. Irvistellen aloin varustamaan Nessiä kärryjen eteen. Työhevoskurssin ohjaajan, Tyynen, piti auttaa minua valjastamisessa. En olisi yksin osannut varustaa Nessiä. Pian Jääprinsessani oli valmis vetoon. Olimme Nessin kanssa ensimmäisiä. Nessin kärryissä oli mielestäni aika paljon heinää. Kärry oli painava, mutta onnekseni Nessi näytti vetävän sitä kevyesti. Nessi oli oikein kiltti ja kuunteli minua tarkasti. Nessi pörisi vain hieman aluksi muille hevosille, keskittyi sitten tehtävää. Olin Nessiin tyytyväinen päivän lopuksi. Huominen niitto jännitti.Nessi oli aamulla hieman unenpöpperössä. Hoitaminen sai sen virkeäksi ja sittem oli aika valjastaa hevoset niittokoneen eteen. Siitä lähti paljon ääntä, mutta onneksi Nessi ei korvaansa lotkauttanut. Valjastus sujui helpommin kuin eilen, mitä nyt Tyynen piti muutamia valjaita korjailla oikeaan asentoon. Olimme jälleen ensimmäisinä. Nessi katseli niittokärryä hieman ihmeissään. Maiskautan tammalle, joka lähtee ihan tyytyväisen oloisesti eteenpäin. Niittokärrystä lähti hirvittävä ääni. Säikähdin ääntä enemmän kuin Nessi.Loppujenlopuksi viikonloppu sujui minun ja Nessin osalta hyvin. Olin tyytyväinen tammaan hoitaessani sitä päivän lopuksi. Nessikin pärskähteli tyytyväisen oloisesti. Hymyilin ja painoin kasvoni tamman harjaan. Tämä oli oikein mukavaa. Ehkä pitäisi kokeilla tätä hommaa toistekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti